Kystsogevekene for 20. gang!

Kystsogevekene 2016 vert dei 20. i rekka, første gang var i 1997.Kystsogevekene 2016, 13. august til 18. septemberDen offisiell opninga vil i år gå føre seg på Litlebergen i Meland kommune, laurdag 13. august. På Litlebergen har det ikkje vore arrangement under Kystsogevekene tidlegare, så det er flott at dei  ønskjer å starte noko dei håpar vert ein ny tradisjon i området.

Fartutsnitt, flyfoto Litlebergen, Håøy, Flatøy og Knarvik
Kartutsnitt Litlebergen, Håøy, Flatøy og Knarvik

Litlebergen ligg på på Holsnøy, godt skjerma av Flatøy og Håøy, dette var på 1900-talet ein aktiv både ein aktiv stad med både bakeri og mølle, landhandel, smie og småindustri. Her vart det produsert både leiketøy, møblar og plastutstyr og brødkassar.No er det eit aktivt båtlag, Litlebergen Båtforening som vil samle folk som er glade i sjøen. Båtforeninga har både marina, gjestebryggjer og dessutan lokalet Møllen, som er sett i stand på dugnad til klubbhus, og som får servicefunksjonar knytt til gjestehamna.

På den offisielle opningsdagen vil det verte høve til å komme seg på sjøen på fleire måtar, og lokale lag og foreiningar, både seilforening, padleklubb, sogelag og mange andre, vil gå saman for å lage ein festdag for kystkultur. Då vil dei vise fram yrande liv med aktivitetar både frå ny og gamal tid, og for folk i alle aldre.

Ei arbeidsgruppe er alt godt i gong med planlegginga,
og vi kan alle glede oss!

Litlebergen Båtforening, båthavn og marina, gjestekai
Litlebergen Båtforening, båthavn og marina

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s