Husflidsmesse i Tyseneshallen

Tysnes Husflidslag arrangerer Husflidsmesse i Tysneshallen anna kvart år. I år var messa 12. -13. september. Det er eit stort apparat som er i sving forå få invitert og på plass over 30 utstillarar frå heile Vestlandet. Her er det husflid, handverk og brukskunst i mange variantar, mykje saum og strikk, men også trearbeid, foto og keramikk.

Sentralt like ved inngongen merker ein seg at her er noko som ikkje er så vanleg å sjå på husflidsmesser – det er Anny Gjøvåg som har tatt med seg eit utval av gamle reiskap og brukstinga som ho har på garden på Gjøvåg. I «gamlaståvo» på familiegarden, vert alle dei gamle gjenstandane oppbevarte til vanleg. Annakvart år plar Anny Gjøvåg ha ope hus på gardsmuseet sitt, slik at folk kan vitja det gamle tunet frå tidleg 1800-tal. I år vart dei utfordra på å ta med seg gjenstandar frå dagleglivet på garden i gamle dagar til husflidsmessa og dermed vere ei ekstra kjelde til kunnskap, prat og interesse mellom dei varierte husflidsvarene.

Det var også kjekt å få møte  kipemaker Samsom Øvstebø som sat i tysneshallen og laga kiper og korger. Han hadde nyleg vore og halde kurs på Sunnhordland museum og skulle dagen etter til Prskog museum på Fitjar og lage fleire kiper i samband med open dag på begge musea på Stordøya. Han har også vore å finne på fleire andre arrangement i Kystsogevekene, både i år og tidlegare.

Her var også Dokkegalleriet,  det var flotte saueskinn frå Tysnesfellen, keramikk, strikk, saum, hekling og mykje anna.

Ei anna viktig del av husflidsmessa er kafeen, med ei mengd gode kaker og anna godt, her nytta folk høvet til å sette seg ned, få seg ein kopp kaffe, eit deilig kakestykke eller to, før dei tok ei ny runde inn i hallen for å sjå på all husflid og brukskunsten. Det gjorde eg og!

Litt presse omtale av Husflidsmessa:

Med minimuseum på messe
Fann fine forkle på messa

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s