Godlyder over Radøy – Radøy Motorsamling

Laurdag 22. august hadde Guttorm Storheim ope på Radøy motorsamling, på Kalneset. Alt då vi kom nede ved hovudvegen utover Radøy ana vi at her var noko på gong. Mange bilar sto parkert attmed vegen, og då vi steig ut høyrde vi taktfaste dunk-dunk. Vi fulgte flokken av menneske opp bakken i retning av lydene og kom raskt fram til lydkjeldene. Ei mengd motorar sto på line utforbi stor verkstadsbygning med opne portar. Samla kring motorane sto folk med store glis på plass og beundra vidundera.

Radøy motorsamling består av godt over 200 ulike motorar som har vore brukte i distriktet, så det var mykje å sjå på, beundre, og diskutere. Dei aller fleste motorane er sette i stand. Samlinga inneheld også traktorar og jordbruksmaskiner.

Det vart mykje prat og smil kring alle motorane, dei skinande og finurlige motorane fascinerar folk i alle aldrar. Ekstra kjekt er det også nå det sviv rundt hjul og stempler, og røykren prustar taktfast, og lyden av motoren fyller lufta.

Det var deilig vaflar, kaffi og saft å få frå Guttorm sin familie,  hjelparar og motorentusiastar som også var med, prata med folk og viste rundt.

Det var dessutan ei samling flotte motorsyklar av gamal årgang, også her kunne ein fortape seg i vakre detaljar og liner.

Inne i verkstaden var det motorar under vøling, og ikkje minst ei mengd verktøy for å reparere og skur på alle vidundera.

Infor om Radøy motorsamling med kontaktopplysingar 

Litt meir om Radøy motorsamling og ein eldre artikkel om Sabb-samlinga

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s