Kystsogevekeutstillinga i Moster Amfi

Årets utstillar på Moster Amfi under Kystsogevekene er Ragnar Blichfeldt Haug. 

I omtalen av utstillinga skreiv Moster Amfi at Han malar ein del motiv frå kystkulturen, og søkjer gjerne den absolutte ro i frossen vinter ved fjorden. Havner og strandlinjer, bygningar og farkostar er etterlatt som handlingslamma liv, forlatt i nedfrossen dvale og ventar mens livet går vidare ein annan stad.

Den som sto for opninga av utillinga laurdag 15. august var dagleg leiar i Stiftinga Kystsogevekene, Lena Eikeland Kutschera, og dermed tok altså eg turen til Moster denne litt regntunge lørdagen.

I opningstalen var eg utfordra på å fortelje litt om kva Kystsogevekene er, og eg trakk då linene frå dei stille, frosne vinterkystkulturen, til den levande, yrande kystkulturen som vert presentert i Kystsogevekene. I kystsogevekene er det nettopp livet som går vidare, i desse vekene er det liv og røre langs heile vestlandskysten. Det yrar av liv, og arrangementa er møteplassar der folk deler opplevelser. Her er kunst, konsertar, marknader og festivalar. Det er turar både på sjø og på land.

Opningen av denne utstillinga var ett av desse arrangementa, og vi fekk ikkje berre sjå flotte bilete, men også høyre Hanne Bergheim synge vakkert i den stemningsfulle utstillingslokalet, også akkompagnert av kunstnaren sjølv, Ragnar Blichfelt Haug. Det var ein god del menneske som fann vegen til Moster Amfi og utstillingsopninga. Utstillinga vert ståande fram til 27. september

Etter utstilingsopninga, prat, kaffi og vaflar fekk vi omvising i utstillinga Frå heidendom til kristendom. Vi fekk også ta turen ned i ei nedlagt gruvegong som i dag rommer utstillinga Steinriket Bømlo. Spennande! Vi avrunda dagen på Moster med ein tur til den vesle middelalder steinkyrja, Moster Gamle kyrkje

Moster Amfi sin omtale av utstillinga

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s