Kystsogevekeopning med Johannes Heggland

Når den offisielle opninga  av Kystsogevekene 2015 vert lagt til Tysnes er det naturleg at Johannes Heggland vert via merksemd.

Stiftinga Kystsogevekene hatt stor glede av Johannes Heggland sitt imponerande forfattarskap. Dei fem sogespela om Håkon den gode som Heggland skreiv, var fundamentet for Kulturformidlinga Håkon den gode som seinare vart Stiftinga Kystsogevekene. Sogespela representerer såleis den raude tråden i dei årlege Kystsogevekene, den store kystkulturmønstringa på vestlandet.

Johannes Heggland sitt kunstnarliv med fascinerande produksjon og enorm bredde vert vist i ei utstilling i Onarheim kulturkyrkje. Dette er ei utstillinga som vart produsert i samband med 80-årsdagen hans.

Forestillinga som vert den første i Onarheim som kulturkyrkje, vert Anna Gyria som er basert på romanserien Brødet frå havet som Johannes Heggland har skrive.

Forteljeframføringa skildrar den unge Anna Gyria når ho sel mjølk til fiskarane som ventar på silda i losjiskipet, men dei er svoltne på meir enn mjølk, etter vekesvis med venting, langt heimanfrå. Ein av dei blir Anna Gyria sin fyrste ektemann, men han blir slett ikkje den siste… Året er 1846, og vi får fylgje Anna Gyria og dei andre som bur kring Svartesjøen dei neste tjuefem åra.

Framsyninga byggjer på dei fire romanane i serien Brødet frå havet av Johannes Heggland, og er skrive og framført av Johanne Øvstebø Tvedten, formidlingsleiar ved Sunnhordland museum.

johannes heggland
Johannes Heggland. Foto lånt av Hjørdis J. Heggland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s