Fra Hanevikdagen på Askøy

Heilt på tampen i årets Kystsogeveker vart det for femte år på rad arrangert Hanevikdagen, i år søndag 14. september 2014. Som elles denne seinsommaren var det herlig vær, og folk fann vegen til Hanevik. Det var sett opp veteranbuss nærast i skyttel frå Ask, for sjarmen sin del, men også av omsyn til trafikk og parkering. Då vi kom fram var det likevel lett å sjå at her var mykje folk, for her var også mange bilar.

Butikk Josefine med brukt, nytt og kare, held til på Hanevik i det gamle losjehuset til avhaldsrørsla IOGT. I høve Hanevikdagen var det i tillegg ein lite loppis på uteplassen, her fann vi og mange andre vegen. Her kunne ein finne små skattar, gamalt eller nytt, eller ta seg ein kopp kaffe eller kortreiste- og økologiske småretter.

Årets tema for Hanevikdagen var mat og matkultur. Utgangspunktet for tema var at for femti år sidan var mattradisjonene kanskje bestemt av kva ein dyrka sjøl og kva som var å få fatt i. I dag finn vi råvarer og retter fra heile verden i nærbutikken. Hanevikdagen ville finne ut om vi har noko som kan kalles lokal matkultur framleis? Med seg til å sjå nærare på matkulturen hadde dei fått Norsk sjømatsenter som haldt kokkekurs for born, eit for dei minste, og eit for born i skulealder. Det var også foredrag om mat frå fjæra ved Arne Druinker. Det var også lagt vekt på mat og mattradsjonar hos utstillarane og salsbodene i år, der også dei lokale Bakstehuset på Ask var mellom utstillarane.

Arrangementskomieen i Hanevik fortalte på Facebook etter arrangementet at dei hadde hatt oppsummeringsmøte. «Med 775 solgte inngangsbilletter satte vi ny besøksrekord! Takk igjen til alle som bidro med dugnad, til alle som stod i boder, solgte mat, til alle som bidro med aktiviteter og ikke minst – til alle dere 775 som besøkte oss og vandret smilende omkring. Som Torill sier det – Hanevikdagen er til for at folk skal komme ut av husene sine og møte hverandre! Det gjorde vi.» 

Vi er glade vi også tok turen, det er alltid like kjekt å oppleve den sjarmerande og flotte Hanevikdagen!

Askøyværingen hadde ei førehandsomtale om Kokkeliering på Hanevik før dagen.

Følg gjerne Hanevikdagen på Facebook

2 tanker om “Fra Hanevikdagen på Askøy”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s