Tilbake til 1800-talet i Landrovågen i Fjell

Reisen tilbake til 1800-talet gjekk laurdag 13. september, den første dagen i årets  Kulturminnedagar i Fjell. Dette var den første av tre tidsreiser, andre turen som gjekk dagen etter gjekk til 1900-talet, til arbeidermiljø og industri i Knarrevik, medan siste tur gjekk til Framtida, eller peika mot framtida og dagens høgteknologiske kystkultur på CCB på Ågotnes.

13. september var det 1800-talet og gamle dagar sitt tradisjonelle fiske som sto i fokus, og Landrovågen er ein god representant for tradisjonelt naust og kaimiljø, og utgongspunkt for heilårsfiske. Historikar og museumspedagog Vigleik Mathiesen frå Kystmuseet i Øygarden, Museum Vest, kom og fortalte om tradisjonelt fiske og kystmiljø.

I tillegg var det musikk, sal av fisk og nykokt krabbe frå kai og båt, og kafesal. Folk kosa seg i godværet, og det var høve til å padle seg ein tur med kanoar som velforeninga har.

Viktigast for mange var likevel den store Fiskekonkurransen! Sotra og Øygarden jegar og fiskarforening sto som arrangør for den, og for mange var det berre å gå rett ut på svaberga og prøve fiskelykken. Vi hadde med oss vår eigen gut og ein kompis, og dei var også ivrige på å komme i gang med fiskinga. Dei sto ikkje aleine på svaberga, på alle små knauser og berg sto det spredd grupper av fiskarar, Representantar frå jegar- og fiskeforeninga rusla utover, slo av ein prat med håpefulle fiskarar, kom med råd og vinkt, og såg til at alt gjekk bra med stenger, slukar og sikkerhet.

Vi hadde ein flott dag i Landrovågen, folk koste seg på kaien, i sola og med fiskestonga!

Vestnytt hadde ein reportasje i forkant av 200-årsreisa.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s