Keipane kystlag sin fiskekonkurranse

Siste søndagen i august gjekk turen vidare sørover på Radøy og Sæbøvågen, til Keipane kystlag sin store fiskekonkurranse. Då vi kom fram var det alt mange båtar på sjøen, og kystlaget og arrangørane sine folk hadde ein roleg stund mens dei venta på storinnrykk av fiskarar med stor fangst. I vika var det sett opp dam for barkebåtar, og her var det høve for dei som ikkje kom seg utpå, til å ta seg ein liten prøvetur med sjølvspikka barkebåtar.

Vi trudde ikkje vi skulle komme oss utpå sjøen, men dei hyggelege folka på Slippen i Sæbøvågen lot oss få låne både robåt og fiskesnøre. Det var utruleg kjekt! Det var avmerka i kart kva område det var tillate å fiske i, og ytters i vågen sin munning såg vi båtane ligge og folk fiske. Vi hadde ikkje så store ambisjonar om å få fisk, og rodde berre eit stykke utover før vi kasta snøret i sjøen. Det var godt berre å komme seg utpå. Det gjekk likevel ikkje så lange stunden før vi fekk napp, og kunne hale i land ein ørliten fisk, etter ei stund fekk ein liten pale i tillegg.

Sidan vi skulle vidare på nye opplevingar denne søndagen, hadde vi ikkje så lang tid, men fekk ein hyggeleg prat med dei kjekke arrangørane, og vi fekk lov til å vege inn fangsten. Vi hadde ikkje høve til å vere så lenge på plass, men var veldig glade vi fekk dette med oss!

Avisa Nordhordland var også på plass, dei møte folk etter dei hadde kome inn frå fiske:

sæbøvågen nh w

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s