Frå Kystsogedagar i Langevåg

Kystsogedagane i Langevåg var tilbake for fullt i siste helga i august i 2014, etter eit års pause. No var ei ny arbeidsgruppe klar til å ta fatt og blåse liv i Langevåg under Kystsogevekene igjen. Bygdatunet i Langevåg står sentralt i arrangementet, og det er i og rundt kulturbygget det går føre seg. Det var oppstart med Sild & Pote pub og underhaldning på fredagskvelden, den 30. august, og deretter frukost laurdagen. Så gjekk det slag i slag, med messe med fokus på mat og kystkultur, det var dans med serniorane og karneval for dei minste. Det var også rokonkurranse, den fekk dagleg leiar diverre ikkje med seg denne, sidan vi også hadde eit stopp på Vervadagen på vei sørover. 

Vi møtte også andre som kom frå Sagvåg, nemleg Redningsselskapet sin båt, som vi hadde vore ombord i på Jensaneset. Dei hadde tatt turen sjøvegen, og var mykje raskare framme enn oss som tok landvegen. I Langevåg var også den lille Eliasbåten på plass. Vi møtte også på ein levande lama som var mellom dyra ein kunne sjå i Langevåg denne dagen. Langs kaiane låg det både gamle og nye båtar, mellom anna Bømlo Kystlag sin MK Sørvåg var pynta med flagg, vimplar og signalflagg. MS Gå På låg også til kai, slik at alle som ønskte kunne gå ombord og sjå nærare på den nyrestaurerte skuta. På land hadde Hardanger Fartøyvernsenter stand, det er dei som har stått for heile restaureringsarbeidet, slik at båten no framstår skinande, blank og lekker. MS Gå På hadde også satt opp tur søndagen for dei som ønskte å få kjøpe billetter til ei oppleving til sjøs.

Inne i Bygdatunet var det messe, med både salsvarer, båtmodellar, loddsal og andre informasjonsstands. Her vart også tre filmar frå Hardanger Fartøyvernsenter vist heile dagen, nemleg Då sjøen var vegen, Kvinna ved havet og Nordlandsfarten.

 

Laurdagskvelden skulle avrundast med karneval for dei minste, og revy og dans for dei vaksne, men før det kom så langt var  det klart for det store Kassabilløpet.

Det var tydeleg at Kassabilløpet var populært, folk samla seg nedst i Vodlabrekkå for å sjå fartsvidundera komme rundt svingen og ned bakken mot Bygdatunet. Det var flotte og kreative bilar med varierande fart, det var tillaup til dramatikk då ein av bilane velta, og det var heiing og jubel då nokon måtte skubbast vidare. Kjempeartig! Vi vart litt bekymra då enkelte kom rasande utan hjelm, men det gjekk bra denne gongen og – heldigvis. Etter alle var kommen vel i mål var det premieutdeling i Bygdatunet.

Det var litt leitt det var ganske regntungt utover dagen, men bra at resten av arrangementet var innomhus, med Revy med Gunnar Andersen og Kurt Johansen, og dans med The Tramps & Flying shoes på kvelden. Her var det både bobilcamp og flott marina så folk kunne kose seg utover kvelden og natta, og folk stortrivdes.

Reaksjonar frå publikum på Facebookgruppe Kystsogedagane i Langevåg fortel sitt om at dette var vellukka: Fantastisk flott arrangement…!Ei stålande helg, som ein lever lenge på! Vel gjennomført, alle mann!Kjempeflott arrangement, takk til flink komitee … og Ja ditta kan dåkå, gleda oss allerede t neste år 🙂 Det kan vi slutte oss til!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s