Ei tur til Periferien – konferanse og festival i havgapet

Her er eit knippe bilete frå årets Periferifestival. Eit fast og gledeleg punkt i programmet i Kystsogevekene er Perifestivalen i havgapet på Glesvær i Sund.

Periferikonferansen gjev også ei god fagleg og interssant input i ei travel tid. Periferien er alltid knytt til eit sentrum og problematikk omkring sentrum-periferi i ein eller anna form, som handlar om kultur-, samfunns og næringsutvikling. I år var tema Urbanitet og ruralitet – kva er best, eigentleg? Kva problemstillingar og innlegghaldarar som tok del i konferansen kan du sjå i  heile konferanseprogrammet.

Etter konferansen forflytta vi oss frå ungdomshuset til sjølve festivalområdet. Hovudscena ligg på plenen i det ein eintrar handelsstaden Glesvær med sine naust- og sjøburekker, den gamle handelsstaden og den gamle butikken med Glesvær kafe.

Nytt av året var ei tredje scene. Frå før har dei nytta Plenen, og Naustet til Bakke, men i år var det også bygd ein ny scene i sjøkanten bak handelsstaden, i Tjødnaskaget.

Mellom scenene, på plassen bak den gamle handelsstaden og mot den nye scena i Tjødnaskaget var det ein flott mingleplass med servering av mat og drekka, og her var salsboder med «merch», ulike periferiartiklar. Her var også bort og benkar til å ete ved og til å henge rund og treffe venner og kjente. Til å utvikla det nye serveringsområdet har dei fått hjelp av Tippetue Arkiteker og Sotra Takstol. Eit røft og tøft design!

Matprofilen har alltid vore prega av kystkulturen, Fisk gjev fest, seier dei, og det  fisk og sjømat pregar festivalmenyen. I år hadde dei vidareutvikla matprofilen endå meir, og dei hevda med retta at Du kan både smaka, lukta og høyra sjøen når du mettar deg på denne menyen.

Sjølv om starten på festivalen vart innleia med litt regn og folk trakk i festivalponchoar, letta veret ganske raskt og vi fekk ein fin kveld med god stemning. Som festivalen seier sjølv:  Bygda, havet og naustmiljøet gjev stemning og atmosfære – der havsus møter populærmusikk. Periferifestivalen leverte god stemning i år, som alltid!  Fekk du ikke med deg festivalen i år, må du nytte høvet i til nest år, dato er alt sett:

Velkomen attende på Periferifestivalen 21. og 22. august 2015!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s