Frå Fjordabåtdag i Bergen 16. august

16. august inviterte Veteranskipslaget  Fjordabaaten til Fjordabåtdag på Holbergkaien, eller den gamle HSD-kaien i Bergen, kor vi også til vanleg finn mange av desse gode, gamle og velkjente båtane.

På Fjordabåtdagen kunne vi ikkje berre sjå båtane frå utsida, det var også åpne skip og alle kunne komme ombord, sjå seg rundt i salongar og på dekk, på brua og ikkje minst i maskinrommet.  Båtane som låg inne for dagen var Stord 1, MS Atløy, MS Granvin og MS Midthordland. (Fleire av dei andre velkjente båtane var i oppdrag på forskjellige arrangement i Kystsogevekene). Ombord fekk vi også kjøpe litt vaflar eller kaffe, is eller anna mat. Det var også mange som nytta høvet til å skaffe seg bøker eller andre publikasjonar om desse flott båtane. Det var også foredrag i salongen til Stord 1.

På land stor det stilt opp ei rekkje flotte veteranbilar av ulik årgang, og dessutan også brannbilar av ulik alder. Bergen Brandkorps Musikkorps spilte også for pubikum før talarane Øyvin Konglevoll ønskte velkommen, og deretter gav ordet til den nye direktøren i Bymuseet i Bergen, Marianne L. Nielsen som sto for åpningstalen for dagen.

Det var lagt opp til ein heildagsoppleving med fjordabåtar, med både mat og kaffi og opne skip og høve for prat. Litt utpå dagen var det mogeleg å vere med på Byfjordcruise frå Vågen, til Eidsvåg, Strømsnesholmane, Solheimsviken og Verftet, og tilbake til Vågen. Vel tilbake frå tur kunne folk kose seg vidare med jazzkro på kaien, med Deep Dixie som skulle spele gladjazz.

Alle foto i reportasjen er tatt av Kutschera/Kystsogevekene

Her kan du også sjå fleire bilete frå dagen, av Harald Sætre, på Fjordabåtane sitt eige forum

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s