Frå utstillingsopning i Mjøsvågen – Osterøy

I Hosanger på Osterøy ligg Mjøsvågen, eit koseleg lite miljø som tidlegare var kommunesenteret i gamle Hosanger kommune. I Mjøsvågen finn du både Galleri Mjøsvågen, Treskoverkstaden, Mjøsvågen kafe og eit utsal av Norlender sine stikkevarer. Osterøy kunstlag har utstillingar i Galleri Mjøsvågen, og det var her det var utstillingsopningar søndag 10. august. Det var porselenskunst av Kjersti Sletteland og Tone Boska, og i tillegg viste Karin Hay White maleri og teikningar.

I Mjøsvågen er det trivleg stemning, og fint å vandre i det tette miljøet i sjøkanten der mange av dørene står åpne og inviterer deg inn, til treskoverkstedet, opp på loftet for å sjå flotte strikkevarer, eller inn i kafeen som i tillegg til mat på borda har kunst på veggene, for anledninga maleri av Magnhild Hylleseth. Sjølve galleriet er i en villa like overfor sjøhusrekken. Denne dagen var det ovverraskande mykje folk som hadde funne vegen til Hosanger, og utstillingslokale var fullt av kunstinteresserte folk då utslillingane opna. Mange av dei fann også vegen inn i kafeen og elles inn i dei andre husa.

Venner av Mjøsvågen  har eit rikt program gjennom heile sommarsesongen, kalla Søndag i Mjøsvågen. Den mest intensive aktiviteten er i sommarhalvåret, men også utover hausen og vinteren er det fredagsarrangement i kafeen. i tillegg til både markakunst og gartenriutsal og andre småverksemder. Siste dag av Kystsogevekene opna ein ny utstilling i Mjøsvågen, nemleg i Utstillingsopning av Raila Nonås: “Hjort er hjort”, denne er også å sjå når kafeen er open ein fredag i månaden ut året.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s