Halvvegs i Kystsogevekene 2014!

No er årets kystsogeveker halvgått – tre helger med flotte arrangement er over, og tre helger med nye og innhaldsrike arrangement ligg føre oss.

Dei kommande arrangementa dekker eit stort tidsspekter, frå Steinalderhelg, vikinghistorie med Håkonarspel, Middelalder på Bergenhusdagene, Grunnlovsfeiring og Hagefest på Damsgård, til 50-årsjubileum av fleire kommunar, og Fjordabåttid med Ivar Mesaas – Dar kjem Dampen. Både born, unge, vaksne og eldra skal alle få høve til aktivitetar, underhalding, impulsar og opplevingar.

Det vert fiskekonkurransar, barkebåtspikking, hoffskule, flintknakking, pil og bogeskyting, matlaging, vandringar og mykje meir, med andre ord rikeleg med høve til å ta del i ulike aktivitetar. Det vert også høve til å setje seg tilbake og la god underhaldning skylle over seg, og nyte stunden.

Det utruleg kjekt og viktig for Kystsogevekene å trekke frem alle dei frivillige lag og organisasjonar og enkelsmenneske som står bak alle desse flotte arrangementa som gjev oss alle så mange flotte og gode opplevingar!

Bak kvar modellbåtbygging som ungane kosar seg med å lage, står det organisatorar som lagar treemner og skaffar materialer slik at det skal vere kjapt og kjekt for ungane å lage sit eige fartøy. Bak kvar konsert eller forestilling er det ikkje berre artistar som førebur seg, det er også stolar som skal berast fram, forfriskningar som skal handlast inn, kaker som skal bakast eller vaflar som skal steikast.

Bak kvar marknad eller messe er det utstillarar, men også ei gjeng med menneske som skal legge til rette for at uststillarar skal kunne selgje varene sine. Det skal leitast fram utstillarar som sel varer som ein ønskjer skal passe til marknaden sin profil, det skal gjerast avtalar, det skal kan hende leggast fram straum, bord, benker, stoler og telt skal på plass. Utstillingar skal organiserast, kontakt med kunstnare, foredragshaldarar og musikarar i forkant, og sjølve det praktiske kring arrangementet.

Det skal lagast plakatar, vaktlister, oppgåver skal fordelast både i forkant og på sjølve arrangementsdagen. I det heile tatt så kan det vere lett å gløyme alt arbeidet og innsatsen som ligg bak og i forkant av sjølve arrangementet, og i tillegg til gjennomføringa når dagen er komen.

Dei skal alle ha heider som står på for å gje oss gode opplevingar og gode møteplassar. Dei ivrar for å syne fram kva dei har å by på og kva dei er stolte av. Dette gjer også at vi føler vi høyrer til, og at her vil vi vere! 

Sjå heile programmet på kystsogevekene.no

Her viser vi litt bilder frå arrangement som har vore i Kystsogevekene 2014 – så langt…

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s