Eit ramsalt familieeventyr på Gaasneset

Søndag 17. august kl 14 inviterer Jan Tufteland til familiedag med segner og eventyr på Gaasneset i Austevoll.

På den gamle familiegarden får vi vandre på garden mellom dei gamle husa, der den eldste stova frå 1770, Janastova frå 1840 og sjøbua frå 1700-talet.

På naustlemen vert det forteljing og demonstrering av gamalt ved Jan Tufteland. Mellom segner, forteljing og dramatisering får vi høyre låtar, stev og viser som høver. Aktørar er Jan Tufteland forteljar, fløytespel (sjuande generasjon på garden), Ingvild Vaage som syng og  Endre Try Tufteland som spelar marimba.

Robåten er viktig på Gaasneset, og utanfor naustet får vi høyre og sjå både roing og segling – kan hende vert det høre til å få seg ein tur utpå også, om veret tillet! Holmar og skjer har eit vrimmel av historier knytt til seg, og vi får høyre nokre av desse, som den om Gjestgivaren frå Hisken som forliste utom Bjødnen om Gjest Baardsen på Gaasneset eller Tussen i Brokaskiten, det er eit rikt sogetilfang å velje i, som Johan Tufteland (1913-1985) har samla inn.

Dette er også ein familiedag og ungane kan nytte høvet til lå fange krabbar, bade, bygge flåter eller prøve sjøkikkert mm. Det vert også dekka til småbord i naustet  og ein kan kjøpe fiskesuppe, kaffi, brus.

For å komme til Gaasneset kan ein møte opp i Stangelandsvågen før klokka 14.00 og løyse billett, så vert ein frakta i oselvarar og båter til naustet på Gaasneset. Prisar kr 100.- pr pers, barn kr 50, familie kr 200.-.

Ver med til Gåsneset og få med deg eit ramsalt familieeventyr! 

Ta med redningsvest og uteklede.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s