Kom bli med på landet – med Fjellkoret


vårvise

Fjellkoret inviterte til to Kleppevikkveldar i Liaskjærshallen i byrjinga av september. Det var ei kjempeflott oppleving som eg fekk dele med ei nær fullsett Liaskjærshall på fredag 5. september. Då fekk vi vere med Fjellkoret til tida før i tida, med kabaret, song og skodespel frå strilakulturen og kystkulturen som Johannes Kleppevik skildra i mange av songane sine.

Forestillinga var  bygga opp kring nokre figurar, som Knut’n som tek seg hyra i utenlandsfart, og familien hans før han dreg og når han kjem heim med nye impulsar frå den store verda. Vi møter også Anne-Linn som var kjærast med ein kar utanbygds i frå som hadde både trekkspel og gitar, og dessutan bygdeoriginalen Simon får seg jobb på den nye uljebasen på Ågotnes.

Heile forestillinga gjennom får vi høyre Fjellkoret synge songar av Johannes Kleppevik og publikum får sjølve ta del i songane gjennom allsong. Koret har følgje av eit husband som stødig vert leia av Olav Ulveseth på trekkspel.

Fjellkoret fekk seg ein pause då Sigrid-Marthe Kleppevik entra scena for å fortelje om far sin, Johannes Kleppevik. Ho har nyleg saman med Olav Kobbeltveit, gjeve ut ein bok om faren, som også inneheld tekstar og notar til mange av dei kjente og kjære songane frå kystkulturen.  Ho fortel også små anektotar om faren både frå hans oppvekst og liv.

Etter pausen vart det både Uteseglarvals og Striladans, Motorbåt og ein laurdagsdans, med både kor, allsong og musikk. Gjengen på scena såg verkeleg ut til å trives, og dette smitta i rikt monn over på oss publikum. Heile kvelden var ei hyggeleg stund som i stor grad skuldast den (i hvert fall tilsynelatande) avslappa gjengen på scena som var godt sveisa saman. Dei koste seg, og vi koste oss! Vi vart kjent med typar og fakter, og lo med mang ein gong. Dette var ein kjekk kveld med mykje latter, lun humor, strilakultur og kystkultur. Det var god musikk, god song og gode blikk. Vi gjekk alle heim med smil om munnen som vara lenge!

Tusen takk til Fjellkoret, musikarar og Sigrid-Marthe Kleppevik. Ikkje minst tusen takk til Jonannes Kleppevik som gav oss eit blikk på kystkulturen og gjorde stilane stolte over kulturen vår!

Andre omtaler at forestillinga:

No ska med kosa oss – i Vestnytt

Gjentar Kleppeviksuksess – i Vestnytt 

Filmklipp frå kvelden på YouTube

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s