Ein heldig gjeng! på Loyal

Dei siste par åra i Kystsogevekene har IKKUS, det interkommunale kultursamarbeidet til dei fire kommunane Øygarden, Fjell, Sund og Askøy fått i stand eit samarbeid med Galeasen Loyal, den praktfulle galeasen som er stasjonert i Forlandsvågen i Sund.

Loyal låg til kai i kvar av kommunane ein helgedag og ein vekedag. På helgedagen var det open båt og høve til å komme seg ombord, og det vart lagt opp til forskjellig type arrangement som ramme omkring besøket. Vekedagen var det tilbod til skuleaklassar om å få seg ein maritim dag ombord i seglskuta.

Dagleg leiar tok turen til Forlandsvågen i Sund den dagen 7. trinn, mellom anna på Stranda skule, fekk komme ombord i denne flotte seglskuta. Her fekk dei omvising ombord, og ta del i maritime aktivitetar som knuteknyting og ikkje minst ein spennane øving i å jobbe saman for å komme seg laus, når to og to var kopla saman med to tauringer.

Det var ei spennande og annleis skuledag, og kjempekjekt å få vere med ombord!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s