Søndagen på Torgdagene i Salhus

Det var Torgdagene i Salhus, samme dager som Sandviksdagene gikk for seg, 31. august og 1. september. Søndagen var det også tid til en tur innom det gamle strandstedet, gjestgiverstedet og industristedet, og dessuten fergeleiet der fergen gikk over til Holsnøy.

Norsk Trikotasjemuseum, lokale kunsthåndverkere og frivillige organisasjoner i Salhus inviterte publikum til Tordagane i Salhus med en mengde aktiviteter for barn og voksne. Det var kunsthåndverkere, matprodusenter og andre som viste og solgte produktene sine.

Det var ulike konkurranser innen idrett, fotball, turn, musikk og sang, og fra scenen var det også sang og musikk. Et hvert torg må også har sin torgkafé, og det fikk vi selvfølgelig prøvd ut.

Det var regntungt og vått, men vi fikk sett oss litt omkring i teltene med salgsboder av håndverk og kunsthåndverk. Det var også kjekt å gå ned til kaien og ta både vedaskuten Brørvikskuto og M/K Sporen, den gamle agentbåten til Sundt, i nærmere øyesyn.

Etter litt vandring på torg og kai tok vi turen bort til Norsk Trikotasjemuseum hadde åpent begge dagene med ulike aktiviteter, omvisninger, film, utstilling, kulturminneløype, arrangement for barn, kafe og museumsbutikk. Søndagen var det også «levende fabrikk», der vi kunne gå rundt i fabrikken og prate med tidligere ansatte ved Salhus Tricotagefabrikk som demonstrerte noen av maskinene i fabrikken.

Det var til sammen i underkant av 1000 mennesker som fant veien til Salhus i løpet av de to dagene, til tross for at spesielt søndagen var  regntung, grått og vått. Jeg vil tro att alle som kom hadde en kjekk stund i Salhus – det hadde i hvert fall vi!

Fra Salhus gikk turen videre til Gryta hennar mor – en utstilling inspirert av den kjente sangen ved samme navn, og som var en av Salhuskvintetten sin største hit.

Salhus er et sted med mye kulturhistorie og spennende spor etter andre tider. Her er litt mer informasjon om Gjestgiveriet i Salhus og fergestedet Salhus.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s