Storhelg i vente!

Denne helga er det særs mange arrangement i Kystsogevekene, og kor du enn måtte befinne deg på Vestlandskysten, skulle du ikkje vere langt unna ei flott kystkulturoppleving.

Det er i periferien det skjer, og Periferifestivalen er ei av storhendingane, ein festival der havsus møte populærmusikk på Glesvær i Sund.

Også på Langøy i Fjell vert det god stemning, her vert det to dagar med Langøymarknad  med sal av husflidvarer, aktivitetar, og bryggjedans laurdagskvelden.

I Gulen er det open dag i Treskoverkstaden i Sellevåg på laurdag, og her kan ein utforske den freda treskoverkstaden, og nye gods selskap, kaffe og prat,  Dagen etter kan ein sjå stampa, kvernen og slipesteinen i Takle når dei inviterer til Vassbruksmiljødag på søndag.

På Holsnøy i Nordhordland er det Kystsogedagar i Meland, med marknad, underhalding, utstillingar – her er det både kunst, husflidsvarer og kulturhistorie. Til kaien ligg DS Oster og Vestgar, kan hende tek Hurtigruten ein tur bortom også!

På Radøy kan du høyre godlyden av gamle motorar når Guttorm Storheim inviterar alle til å sjå den store samlinga hans på over 200 av motorar. På Radøy kan du også ta ein kopp kaffe og utforske det restaurerte Nothuset på Kviste, eller ta turen til Sæbø for lyrikkveld, eller til Risnesmarknaden på Rossnes kai.

I Lindås er det både Mellomalderdag på Lyngeisenteret, og du kan få foredrag og bokkafe i Eknesvågen.

På Osterøy er det Mjøsdalsdagar i Hosanger, her er det også ein treskoverkstad, her er utstillingar, aktivitetar og underhalding.

I Strusshamn inviterer dei til Familiedag og her kjem den staselege Galeasen Loyal på besøk!

På Hordamuseet i Bergen inviterer dei til Gøy på landet kor du kan møte båtbyggjaren, smeden, landhandlaren, bestemor i Madlastova, garnbøtaren og skulelæraren, eller ta ein tur på fjorden i robåt eller med segl. Etter Gøy på landet kan ein sjå forestillinga Brugdefangsten – risikosport anno 1770.

Oselvarfestivalen finn du i heimbygda til sjølvaste nasjonalbåten Oselvaren, i Os, her er det også Bondens marknad.

I Fusa er det duka for storstilt 250 årsjubileum for militærgarden Engevik, og dei får besøk av Kong Frederik IV Tambourafdeling av 1704, som vil skape liv og røre med eksersis i sine staselege uniformar.

I Kvinnherad er det open museumsdag på Bygdetunet Rød, med aktivitetar og foredrag, og forestillinga l ljoset frå eld og ljore.

Sveio inviterer til open dag på Ørevik Grendahus i Liareid.

Så kor du enn skulle være denne helga, så er det alltid eit Kystsogearrangement nær deg. Ta turen!

Sjå heile Kystsogeprogrammet

Opplevingar i kø langs heile kyststripa denne helga også
Opplevingar i kø langs heile kyststripa denne helga også

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s