Tre båtar, tre lydar!

Kystsogedagane i Meland brukar vi å få eit kjekt møte mellom tre generasjonar båtar. Ved den gamle dampskipskaien på Holmeknappen brukar dampskipet Oster vere på plass desse dagane. Det same gjer fjordbussen Vestgar som gjekk i trafikk frå Bergen til Øygarden. Holmeknappen ligg dessutan midt i leia for Hurtigruten, og det er alltid like stas kvar gong Hurtigruten passerar når det er arrangement. Det store, moderne Hurtigruteskipet legg om kursen og kjem og helsar på desse gamle travarane. I år var det Kong Harald som var i rute på laurdagen.

Vi har klart å fange lyden av dei tre skipa som helsar på kvarander. Først DS Oster si hese dampskipsrøyst, så Hurtigruteskipet Kong Harald si fleirstemte buldrane røyst, og MS Vestgar si spinklare fløyte, før Oster igjen tek farvel med Hurtigruten.

Oster, Vestgar og Kong Harald
Oster, Vestgar og Kong Harald

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s