En hyllest til poteten!

På Nordanger i Radøy har det de siste årene vokst frem et kulturminne, dvs et kulturminne er blitt plukket ned og lagt oppigjen stein for stein og resultatet er blitt en splitter ny, flott gammel potetkjeller på Nordanger. Potetkjelleren er flyttet fra en nabogard og er kommet til heder og verdighet hos nye eiere.

Dette var så flott at murer Haakon Aase og de stolte eierene ville få i stand et eget arrangement. Vi har fått en liten tekst og omtale fra arrangementet fra Kjersti Flatråker, som eier jordkjelleren. Vi har også fått låne bilder fra dagen, alle tatt av Silje S. Bøyum i avisen Strilen.

Hyllest til poto!

Laurdag 25. august 2012 var det potekjellartreff og hyllast til pota på Noranger som eit arrangement under Kystsogevekene 2012.

Potekjellaren på Mulen på Noranger på Radøy er flytta i frå Soltveit i regi av prosjektet ”Jordkjellere i vest – eit dokumentasjon- og opplæringsprosjekt”. Prosjektet er eit samarbeid mellom Norsk handverksutvikling og Hordaland fylkeskommune. Haakon Aase og Espen Marthinsen er prosjektleiarar.

Det ble også stelt i stand et lite arrangement under Kystsogevekene 2010, der publikum kunne få se hvordan en jordkjeller eller potetkjeller ble til. Ta gjerne en kikk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s