Fra Bergenhusdagene og folkeliv på Bryggen

Helgen 8. og 9. september 2012 var det svært mye som foregikk i Bergen. På Bergenhus Festning ble det arrangert Bergenhusdagene med middelaldermarked, aktiviteter, omvisninger, musikk og mye moro.

Det var ikke så mye kystkultur, men til gjengjeld var det mye soge på Bergenhus Festning som i middelalderen gikk under benevnelsen  Holmen.  Kong Øystein Magnusson flyttet kongssetet  til Holmen på 1100-tallet og bygde opp en kongsgård. Da borgerkrigene gikk mot slutten i første halvdel av Håkon Håkonssons regjeringstid (1217–63) og Norge ble mer varig samlet, ble det bygd opp en ringmur av stein på Holmen. Den skulle beskytte trehusbebyggelsen mot brann og mot fiender. Bergen ble da hovedstad i Norge og Holmen det politiske sentrum. (Kilde Wikipedia)

Det var i dette området at Bymuseet i Bergen, Statsbygg Vest, Forsvarsbygg og Kommandantskapet på Bergenhus inviterte til Bergenhusdagene.  Vi hadde en fin helg med mange glede mennesker som kom innom for å se, oppleve og være med på aktiviteter.

Det var også Bergen Matfestival denne helgen og det var yrende liv på Bryggen og Torget. Langs bryggekanten lå det masse flotte flaggpyntede fjordabåter og viste seg fram, og folk kunne gå ombord for  å se og å kjøpe seg en liten matbit.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s