Fra Hanevikdagen 2012

Hanevikdagen 2012 ble arrangert søndag 2. september. Den ble arrangert for tredje gang og er alt en tradisjon,  med sin egen form og stil. Folk ble oppfordret til å ta på klær fra «gamle dager» og mange hadde fulgt oppfordringen. Hele arrangementet har god stemning og et koselig, artig og nostalgisk preg. Inngangsprisen til området var for eksempel symbolske «Ti for de store og fem for de små…» og dersom du puttet billetten med navn og telefonnummer i et melkespann var du med i trekningen av flotte premier.

Hanevik på Askøy er en nydelig vik som bærer preg tilknytning til sjøen. Fram til 1964 hørte Hanevik krets til Alversund og Meland sokn. Kommunikasjonen med omverdenen gikk via sjøen. Kirke, lensmann, jordmor, lege og skole lå under kommunesenteret på andre siden av fjorden. Hanevik kai var knutepunktet dengang, og nå på Hanevikdagen. Årets tema var lokale næringsveier opp gjennom tidene.

På årets Hanevikdag var det demonstrasjon av gamle håndverk, som tolleknivsmiing og kipelaging, og barna fikk prøve seg som repslagere når de laget sitt eget hoppetau. Naustene var for anledningen gjort om til salgsboder for håndlagde ting av ulikt slag, maritime gjenstander, malte skiferskilt, bilder, frukt og bær, klær og husflid. Vi var godt ivaretatt også siden Norsk Folkehjelp Askøy også var på plass med mannskap og informasjonsstand.

I Hanevik er alt flott tilrettelagt slik at en med en gang føler seg velkommen og inkludert. Vi hadde en koselig ettermiddag både store og små, og det så ut som om alle de andre rundt oss også hadde en kjekk og opplevelsesrik dag.

Her er litt mer om Haneviks historie

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s