Møteplassar kring Bjørnafjorden

Lørdag 8. september er det klart for et nytt samarbeid i Kystsogevekene, det er kommunene Os, Fusa og Tysnes som har slått seg sammen om å arrangere Kulturminnedagen. Årets tema er Møteplasser, og hva passer bedre under Kystsogevekene enn å trekke frem dampskipskaiene som møteplasser omkring Bjørnafjorden.

Starten på Kulturminnedagen vil være fylkeskultursjef Anna Elisa Tryti i Oseana i samarbeid med  opning av Henrik Lyssand-jubileet. Deretter vil MS Midthordland vil ta rundturen mellom de tre kommunene, Os mannskor vil følge med båten.

I Fusa er det dampskipskaien på Vinnes som får besøk, og her vil båtenbli møtt på kaien av Strandvik blandakor. Som seg hør og bør nå båten kommer blir det postutdeling, og vi får høre nytt. Det blir også lett servering på kaien, og de som vil, kan være med båten videre til Tysnes og Våge.

I Våge vil et nytt kor stå på kaien å ta i mot, nemlig Tysnes kammerkor. Her er det mulighet til å få med seg utstillngen om Jåttseglarane i flytenaustet når båten tar en kort stopp, og de som vil kan følge båten videre til siste stopp, Osøyro.

I Os vil det være satt opp en liten fotoutstilling fra de gamle møteplassene i de tre kommunene, og det vil være et kort kåseri om møteplasser før og no i Griegsamlingen i Oseana.

I tillegg til å være en dag med fokus på møteplasser omkring Bjørnefjorden, er det også en dag for kor og sang. I forbindelse med Henrik Lyssand-jubileet vil det være en jubileumskonsert med Os Vocalis i foajeen i Oseana.

Det er også mulighet for å gjøre dette til en helaften, siden Henrik Lyssand-jubileet også inviterer til konsert og dans i Oseanasalen med Os spelmannslag og Os Durspelsamskipnad.

Ta turen!

Båtturen med MS Midthordland koster 100,-

Konsert med Os Vocalis i Oseana kr 225,-, dans og konsert på kvelden 190,-.  Samlebillett Oseana 330,-

Se samleprogram for Henrik Lyssand-jubileet 

Én tanke om “Møteplassar kring Bjørnafjorden”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s