Lørdagen på Kystdagane på Sunde

Lørdag var på Kystdagene på Sunde var det klart for et fullspekket program. Jeg rakk ikke få med meg kulturvandringen, men kom til Utstillingsåpningen og foredrag i Bergslagen. I lokalene til Sunde kyst- og litteratursenter var det fotoutstilling, og foredrag om sildolje- og sildemelfabrikken som lå på tomten der kyst- og litteratusenteret ligger i dag. Hele fabrikken brant ned i 1925.

Johannes Eide kom og fortalte om kystkulturen gjennom tidene, og viste frem modellen av Halsnøybåten som er rekonstruert etter et båtfunn fra Toftevåg på Halsnøy. Båten er bygget både som modell og i full målestokk. Eide hadde også med en hel rekke bilder av båter som er bygget og har seilt i farvannene omkring Sunde.

I båthavnen var det torg og aktiviteter, og da vi nærmet oss kaiområdet hørte vi taktfast hamring. Det viste seg å være ivrige barn som fikk bygget seg sine egne små trebåter. På kaikanten sto gamle motorer og dunket og samlet mange mennesker. I Sjøhuset var det loppemarked og kafe, og husflidslaget hadde stand og dessuten lefesbakekurs. Her inne var også en scene med underholdning, både av musikklag og trekkspill.

Det skulle også kåres uoffisielle Kvinnheradsmestre i kapproing, både i dame og herreklassen. Det var bare påmeldt to lag i hver klasse, men tross dette var det ingenting å si på innsatsen fra dem som var med, og det ble en spennende og artig konkurranse.

Sist post på programmet for min del var en smakebit på showet til Han innante og hjelpere. Det skulle være et lenger show på kvelden med dans etterpå. Han innante leverte en smakebit med humor og galskap, rart kostyme og en uformell musikkkonkurranse der familier sanket poeng. Det var et artig innslag og mange gledet seg nok til å høre mer og kose seg i godt selskap på kvelden.

Kvinnheringen rapporterer også om at «Drøssevis med aktivitetar og blide fjes prega heile laurdagen». Jeg måtte vende ta turen tilbake til Bergen, men hadde nok en gang hatt en flott kystdag i Kystsogevekene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s