Aktivitetsdag på Herdla fort

Søndag 2. september var det Aktivitetsdag på Herdla fort. Dette var en nyskaping og en vri på Herdladagen, samtidig som den sammenfalt med Kom-deg-ut-dagen til Turistforeningen.

Det vrimlet av aktiviteter og tilbud for hele familien. Vi gikk først til Fenring vikinglag sitt marked og fikk gjort litt vikinghåndverk. Fenring vikinglag hadde marked her hele helgen.

Deretter gikk turen til drageverkstedet. Herdla er det perfekte sted for drageflyging, og her fikk barna laget sin egen drage, ta dem med ut og forsøke med en gang. Videre gikk turen til både GUL 16 hangaren med det spennende flyet, og deretter for å ta en kikk på steinhugger og fuglemerking.

Vi hadde hørt om taubane og det måtte selvsagt prøves ut. Vi kom til leirplassen for Askøy turlag som hadde både fjellklatring, taubane og ikke minst grilling. Her måtte både det ene og det andre prøves ut til stor begeistring. Tipp Tur med spørsmål og konkurranse førte oss hele runden rundt fortet mot torpedobatteriet og alle de spennende kanonstillingene og bunkersene.

Vi hadde en kjempeflott og aktiv dag på Herdla fort!

Arrangementet var et samarbeid mellom Herdla Museum, Askøy turlag, Askøy kommune v/kulturavdelingen, Nordsiden IL, Norsk ornitologisk forening, Statens naturoppsyn,  Askøy Vikinglag og Fenring Vikinglag. Arrangementet var med i mønstringen Kystsogevekene.

Én tanke om “Aktivitetsdag på Herdla fort”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s