Kino på Kystdagane i Sunde

Fredagskveld på Sunde, og det skal være ro-inn-kino – Å seile sin egen sjø av Øyvind Sandberg. Planen var å vise filmen på den hvite kortveggen på murhuset «Håkonshallen». Arrangørene var imidlertid så heldige at det var for mye sol og fint vær til å vise filmen utendørs, og de iverksatte en artig plan B, naustet til Kvinnherad kystlag.

Folk i alle aldre kom til mens arrangørene monterte lerret og gjorde seg klare. Treplanker og kasser fungerte som benker, og noen var hjemme og hentet egne hagestoler. Det ble vel til slutt rundt 35 mennesker i alderen 7 til 89 samlet i naustet.

Blinkende sollys fra bølgene utenfor trengte gjennom sprekkene i naustet og lyste opp båtene som lå lagret over takbjelkene – det hele en stemningsfull og flott ramme for filmen. Å seile sin egen sjø gav innblikk i kystkultur som er i ferd med å gå tapt, med rolig tempo, vakre bilder og varme personskildringer. Den var rolig, sterk og godlynt, og vekket humring og smil blant oss alle.

Da vi kom ut i kveldssolen fra naustet en times tid seinere, var det med et smil om munnen, en litt støl rygg og bakende, og ikke minst – en fin opplevelse rikere!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s