Den første Kystsogedagen i Engevik

Søndag 26. august ble den første Kystsogedagen i Engevik arrangert. Vi håper at dette skal bli en tradisjon! Vi hadde an fantastisk dag i Fusa, med sol, kystkultur, vakre omgivelser og god stemning.

Arrangementet foregikk både på Engevik Gaard og i Engevikhavn, og det var satt opp både hesteskyss og fjordseilas med Seladon mellom de to stedene.

Det var satt sammen et flott program i Anders Kåre Engevik sin ånd, dagen var heller ikke tilfeldig valgt, siden dette var tett opptil hans fødselsdag. Det var også utstilling av malerier og andre gjenstander han har laget, det var satt opp kåseri om ham ved professor og tidligere fylkeskonservator Nils Georg Brekke som hadde et mangeårig samarbeid og vennskap med Anders Kåre Engevik. Og sist, men ikke minst skulle Fusa kommune sin nyinnstiftede Kulturvernpris – Anders Kåre Engevik-prisen deles ut denne dagen.

Spenningen var stor og spekulasjonene hadde vært mange om hvem som skulle få æren av å få prisen.  Som siste post på programmet skulle prisvinneren kunngjøres. Prisen ble delt mellom eierene av de to arenaene for dagens arrangement, eierne av Engevik Gaard, Anne Ditmarsen og Lars Johan Ditmarsen og eierne av Engevikhavn, Marit Meidell Hjertholm og Freddy Hjertholm.

Prisen besto av blomser, et diplom og kr 10 000,- delt på de to partene, men aller mest av anerkjennelse, heder og ære for det viktige arbeidet de har gjort og gjøre for å ta vare på disse to historiske perlene. GRATULERER!

Gamle bilder av sildefiske i Engevikhavn fra Billedsamlingen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s