Kort fra Periferien

Periferikonferansen og Periferifestivalen var denne helgen på Glesvær. Både konferansen og selve festivalen var fulltegnet og utsolgt flere dager før start, og det er jo svært gledelig for arrangørene.

Tema for årets Periferikonferanse var Vestlandet – fordeler og ulemper, drøft. Det var lagt opp til stiloppgave og skoledag. Et artig grep som ble gjennomført med timeplan, kateter med eple, og konferansemateriell i form av kladdebøker og rød-og-blåblyant. Det var også laget til en «tavle» der en kunstner underveis tegnet og noterte hovedpunktene i foredragene eller klassetimene.

På i første time fikk vi en gjenforening av Mediemenerne, ti år etter programmet gikk på NRK2, med Frank Aarrebrot, Trine Eilertsen, Siren Sundland og Halvor Folgerø i panelet. Fylkesordfører Tom-Christer Nilsen hadde vikartime som lektor Nilsen og underviste i geografisk økonomi. Vi fikk også høre statssekretær Morten Søberg snakke om Nynorsk, periferi og demokrati.

Som kulturinnslag etter matfriminuttet dukket en trommespillende Kråkebolle og en Sjøhest på saksofon frem på scenen. Det viste seg å være utdrag fra Tingingsverket i 2010, og musikerene Kjetil Møster og Iver Sandøy.

Siste del av skoledagen så Siren Sundland litt på fremtidens Sentrum og periferi, før Finn Tokvam kom med oppsummering og Famous last words.

Frem til selve Periferifestivalen begynte fikk vi mulighet til å være med Kulturbåten Glesnes ut på sjøen og vi fikk se havørn som lettet over tretoppene og fløy majestetisk utover sjøen og land, mens maken tronet i tretoppen.

På Glesvær startet festivalen og vi fikk med oss et flott program i fredagens godvær. For mer om selve festivalen se Periferibloggeren fortelle om sin festivalopplevelse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s