Fra vikingleir og vikingmarked på Spurkeland

Harudes vikinglaget i Nordhordland inviterte denne helgen for først gang til Vikingleir og marked i samarbeid med Spurkeland Vikinggård. www.spurkelandvikinggard.no På Spurkeland Vikinggård hadde de nylig avsluttet en speiderleir med nær 400 speidere, og området bar også preg av det – masse spennende konstruksjoner var på området, laget av tau og trær. I randområdet til vikingleiren var dessuten gårdens mer faste spennende konstruksjoner, som spindelvevklatrenett, hengekøyer, balansetau og ikke minst – en vannrusjebane. Dette er en fantastisk gøy plass!

Vikingleiren og markedet lå i en fin ring på den store gressflaten i midten. Det var noen salgsboder med glass, pil og buer, keramikk, såpe og annet vikinghåndverk. Noen av teltene var leirtelt som vikingene bor i når de er på marked. Her var masse spennende å se på. Vi tok turen til markedet i godværet på fredag, da var ikke leiren helt fulltallig, det var ventet flere både vikinger, hirdmenn og kremmere, i beboelsestelt og salgstelt utover kvelden og tidlig neste morgen. 

Dagleg leiar og familien stilte i egne vikingklær for å få med seg markedet. Vi hadde ikke anledning til å ta med teltet vårt denne gangen, siden vi også skulle være med på andre arrangement i Kystsogevekene. Vi fikk med oss en fin gjeng med viknger og arrangører som koste seg i solen. Det var også noe publikum som stakk innom før stengetid kl 18.

Det var stas å få være med ned til sjøen for å se gårdens to vikingskip – Hårek og Gyda. De lå vakkert til i en trang vik nedenfor gården. Det var abslolutt riktig å se Hårek komme inn Seimsfjorden, det brakte tanktene tilbake historien og spelet om Håkon den gode og hans tilknytning til Seim og Håkonshaugen.

Arrangementet var med i kystkulturmønstringen www.kystsogevekene.no

2 tanker om “Fra vikingleir og vikingmarked på Spurkeland”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s