5000 generasjonar av fuglar på Fitjarøyane

Kystsogevekene er i gang og søndag var det på sin plass med litt kunst, og turen gikk til Fitjar. Målet for dagens tur var Fitjarøyane og kunstprosjektet 5000 generations of birds hwww.ftgofbirds.net.

Etter 5000 generasjoner av bare fugler på disse holmene i Fitjarøyene kom kunsten: five thousand generations of birds var en utstilling i Fitjarøyene, Sunnhordland, 11.- 12. August 2012. Fitjarøyenes 381 øyer, holmer og skjær, var utgangspunktet for utstillingen. Smedholmen var hovedbasen, sammen med de omkringliggende holmene. Hver  kunstner fikk utdelt en øy der de produserte et midlertidig og stedsspesifikt arbeid. Kunstnerne Silje Linge Haaland og Andrea Bakketun tok initiativet bak Five thousand generations of birds.

To ekspressbåter gikk i skytteltrafikk ut til Smedholmen – vi kvapp nok litt alle da båten kom mot kai med en mektig fløyting en stor båt verdig. Det viste seg å være en saksofonist ombord som «hjalp til» med båtens lydsignal.  Han hadde også minikonsert på dekk i godværet. En artig opplevelse som bygget opp forventningene til hva vi ville finne på øyene.

På vei ut så vi et kobbel av småbåter som gikk rolig rundt holmer og skjær, og vi kunne se installasjoner og påfunn på avstand. Vel fremme på Smedholmen var det mulighet til å få seg litt mat og informasjon før en tok fatt på kunstinstallasjonene.

Like ved friluftskafeen sto det et vakkert tre med mange blomster med små lapper hengende, på lappende sto det navn på personer. Det viste seg å være takketreet – hver og en av de frivillige som hjalp til på en eller annen måte hadde fått en blomst knyttet i treet og navnet sin på en lapp. En din gest til de viktige frivillige som gjorde en kjempejobb i alle ledd.

Arrangementet var med i kystkulturmønstringen www.kystsogevekene.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s