Nordsjøfartsmuseet har fått ny permanent utstilling

I går var det en stor dag for Telavåg, for Sund og for vår felles historie. Nordsjøfartsmuseet åpnet en ny fast utstilling som overtar etter utstillingen som har stått siden museet åpnet i 1998, og  har fortalt historien til Telavågtragedien og Nordsjøfarten. Den samme viktige historien skal fortsatt fortelles, men på en ny måte, med andre innfallsvinkler og  andre virkemidler.

Den nye utstillingen har fått ny katalog som går mer inn i tragedien i Telavåg, men også i en parallell historie i Tsjekkia, To stader – ein lagnad Telavåg og Ledice. Museet og utstillingen har dessuten fått sitt eget digitale bibliotek, et lekkert lokale med pc’er og gode arbeidsplasser til å fordype seg i historien. Annen teknologi som audioguide er også laget for å ta med seg i utstililingen og få en ekstra fortellerstemme til å ledsage bilder, gjenstander og tekst.

Utstillingen er delt i to, der ene lokalet har vekt på Nordsjøfarten, mens det andre lokalet er viet Telavågtragedien og telavågfolket, med særlig vekt på kvinner og barns opplevelse av krigshandlingene 26. april 1942 og i kjølvannet av dette.

Det har blitt en flott og sterk utstilling som griper oss som trer inn i den. Dette er en utstilling som en må gå i ro og mak gjennom, og ta bilder, inntrykk og fortellinger innover seg. Den viser streke historier, sterke skjebner og mennesker som har blitt sterke av det de har opplevd. Utstillingen er den nye fastutstillingen, som tåler mange besøk som vil gi nye inntrykk og nye refleksjoner hver gang.

Se mer om åpningshelgen og Nordsjøfarsmuseet på www.museumvest.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s