Seilmaker i Båthallen

Båthallen på Hordamuseet er nå ferdig og venter på å fylles med utstilinger og aktiviteter. En mann er imidlertid alt på plass i den nye flotte Båthallen. I utstiktsvinduet har nemlig båtbyggeren og seilmakeren Hallgeir Bjørnevik sittet den siste tiden og sydd på seil som skal monteres på båtene som skal på vises frem i de nye utstillingslokalene. I båthallen skal det stilles ut et 20-talls båter, og flere av dem rigget. Hallgeir lager kopier av seilene siden  de er for skjøre til å stilles ut.

På bildene sitter han og syr seil flunkende nytt seil til Hordamuseet sin ladromsbåt. I følge Øystein Færøyvik sin bok Vestlandsbåtar – frå oselvar til sunnmørsåttring er Hordamuseet sin båt bygget i Fusa, og er 13 båtalnar lang, eller 7,08 m lang og ca 1,8 m brei. Seilet er stort og omfangsrikt, et råseil som er bredere nede enn oppe.

Hallgeir Bjørnevik er båtbygger og vi har på denne bloggen tidligere vist sjøsetting og dåp av en nybygget båt i Os. Hallgeir er ikke bare båtbygger, men også seilmaker, og det er i denne funksjonen han nå har vært på Hordamuseet for å lage seil. Seinere vil han nok også dukke opp som båtbygger, nettopp i Båthallen på Hordamuseet på Stend.

Om du ønsker deg ny båt eller seil, se mer på Bjørnevik Båt  på www.oselvarsegl.no

Se mer om Båthallen på Hordamuseet, eller generelt om Bymuseet på bymuseet.no

3 tanker om “Seilmaker i Båthallen”

  1. hei, finnes det seilmaker på Os? vi har et seil som skulle vært reparert. Vennlig hilsen Margrete

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s