Tørrmuring på Kartveit på Radøy

Det er hyggelig med litt overraskelser i hverdagen, og å gjøre ting en ikke hadde planlagt. På vinteren reiser alltid daglig leder rundt i de fleste av de 20 kommunene som er med i Kystsogevekene. Torsdag skulle jeg til Radøy for å samtale om årets arrangementer. Det er alltid kjekt å komme seg rundt og treffe folk, og det er mer som kommer opp slik, enn om en bare mailer eller snakkes på telefon.

Det viste seg at tørrmureren Haakon Aase og et team jobbet på et prosjekt like i nærheten av Manger. Det var prosjektets nest siste dag, og det hadde  vært spennende å få sett hvordan restaureringsprosjektet gikk. Det er VØLING AV VERNEMUR PÅ KARTVEIT  som er på gang.

Tunet på Kartveit er rester etter et klyngetun, der to våningshus står igjen, i tillegg til løer og potetkjellere. Det har vært gjrot restaureringsarbeid på tunet siden 2007, og det ene våningshuset er satt i stand, rustet opp innvending og brukt til utleie. To av potetkjellerene er også restaurert. Nå sto en vernemur på det andre av våningshusene for tur. Tørrmureren Haakon Aase leder arbeidet og har med seg Berit Bruvik som også er en habil tørrmurer. De hadde også med seg Dan Skorve som til daglig jobber på Lyngheisenteret, men som i dette prosjektet benytter anledningen til å lære mer av tørrmuringsteknikken av mesteren Haakon Aase.

I 2010 var det arrangert to åpne kulturkvelder på klyngetunet på Kartveit under Kystsogevekene, for å vise frem det flotte restaureringsarbeidet som er gjort på gården.

Se mer om historien til gården på sine Kartveit Gjestetun sine egne sider.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s