Sjøsetting og dåp i Os

Lørdag var det endelig dagen. Båten som har vokst frem i Vognhallen i Os i høst var klar for sjøsetting og dåp. Siden augsut har de to båtbyggerene Hallgeir Bjørnevik og Bjørn Ådne Kvalvik stått i Vognhallen og folk har tatt turen bortom for å ta en kikk på båtbyggingen. Det er kopi av en åttring fra Nordhordland som sto ferdig på lørdag. Originalen er 160 år gammel. De to båtbyggerene strålte om kapp med den flotte vintersolen.

Byggherre Øyvind Hosøy og hans familie, venner og andre båtinteresserte møtte frem for å ta del i begivenheten. Båten måtte fraktes fra Vognhallen og bort til Oselvarnaustet hvor selve sjøsettingen skulle foregå. Båten skulle bæres, og folk ble oppfordret til å ta i et tak – ta på en hanske, men bare en, avhengig av hvilken siden en skulle bære på. Båten var tung selv for 16 mennesker, og det ble raskt funnet frem to sett med trallehjul for å frakte båten hele veien via rundkjøring, over broen og bort til hopen. Det var en fantastisk opplevelse å gå i opptog med det staselige nybygget gjennom Os sentrum.

Ved Oselvarnaustet møtte kjølen vann for første gang, og som seg hør og bør måtte båten døpes og motta lykkeønskninger før den kom helt utpå sjøen. Gudmor var Øyvind Hosøy sitt eldste barnebarn, Tina, som stenket vann fra ausekaret tre ganger i rongen på båten, slik tradisjonen er. Hun gjennomførte dåpen med glans! Båten heter Steinar, oppkalt for å hedre Øyvind sin eldste bror, som var en stor kystkulturentusiast.

Båten måtte behørig testes ut av byggherren og hans familie, før båtbyggerene selv fikk sjekke sjøferdighetene før overtakelse.

Se flere bilder og reportasjer:

Fra tidligere i byggeprosessen: kystsogevekene.wordpress.com/2011/11/24/batbygging-i-vognhallen

Det var flere fotografer til stede under sjøsettingen, se flere bilder og les intervju:

Midtsiden: www.midtsiden.no/sjosette-%C2%ABsteinar%C2%BB-i-draumever og

Nytt i Os: lokalen.wordpress.com/2011/12/10/gjennom-rundkjoringen-og-over-broen/#more-13453

Én tanke om “Sjøsetting og dåp i Os”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s