Håkonarspelet – Håkonarvarde på Seim

11. august, og like før Kystsogevekene 2011 tok til, var det premiere på Håkonarspelet – Håkonarvarde på Seim i Lindås. Håkonshaugen er minnesmerket over Håkon den Gode. Sagaen og tradisjonen forteller at han er gravlagd i Seim, trolig i år 961.

Haugen ble restaurert, og det ble bygget et nytt anlegg omkring haugen til 1000 års jubileet, og dette ble innviet av kong Olav V i 1961. Det er i år 50 jubileum for dette jubileet, og derfor passende å sette opp Håkonarspelet på Seim i ny drakt.

Da spelet ble satt opp i august, fikk Johannes Heggland sin historie ny scenografi og ikke minst ny musikk, skrevet av Reid Gilje og fremført av Eikanger-Bjørsvik Musikklag. Leir Egil Vatnøy hadde regien. Se mer om spelet på www.hakonshaugen.no

Da vi kom til Seim på premierekvelden, tok vi først turen ut til Spurkeland gard, hvor vi hadde sett at det skulle være satt opp en liten vikingleir. Her kommer det med tiden kanskje en mer permanent vikinglandsby.

Også på Seim, ved inngangspartiet til spelarenaen var det satt opp et lite vikingmarked. Her var det litt vikingvarer for salg, og telt og boder gav en liten forsmak på vikingtiden, som vi skulle få mer av i spelet.

Fra bakkene som danner et naturlig amfi over Håkonshaugen, hadde publikum et vidt utsyn over bygden hvor Håkon trådte sine barnesko. Det var bygget en scene rundt haugen. Haugen selv ble også innlemmet i scenografien. Et av høydepunktene var da en ved hjelp av lys, skygge og sceneteppe gav illusjonen av et vikingskip komme seilende og anløpe Seim.

Spelet hadde et stor skare av frivillige skuespillere og hjelpere, som hadde stått på i lang tid for å få alt på plass fra kostymer, kulisser, musikk, amfi, til parkeringsløsninger, og alt  som skal til. Sammen med de profesjonelle gav de oss alle en kjempeflott opplevelse!

Forestillingen startet kl 22.00 på kvelden slik at en hadde full kontroll med lyssettingen, og premierekvelden var det stjerneklart og nesten fullmåne – en praktfull ramme omkring den flotte forestillingen.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s