Ivar Medaasprisen 2011 til Fargespill

På søndag, Kystsogevekene 2011 sin siste dag var det prisutdeling i Knarvik. Årets prisvinnar er Fargespill ved Kjersti Berge, Sissel Saue og Ole Hamre. Fargespill ble til i 2003 da Ole Hamre fekk oppdrag frå Festspillene å lag en forestillng med Bergen Kulturskole. Siden har det blitt laget flere versjoner av Fargespill.

Prisutdelingen ble gjort under en flott konsert der vi fikk høre og se litt Fargespill. Her var det trøkk, humor og flott musikk, med både afrikanske impulser og bergenske inn-til-veggsanger med ny vri. Prisvinnerene måtte selvfølgelig også hedre Ivar Medaas, og sang en flott spesialversjon av Dar kjem dampen

Kari og Yngvild Medaas sto for utdelingen av minneprisen, som består av kr 25 000,- og en flott bronseplakett laget av Arne Mæland.

I tillegg til prisvinnerene deltok også tidligere års prismottakere, både Linda Fosse og Arne Bøe har fått prisen. Arne Bøe hadde med seg sitt nye prosjekt Fjordalangs, med noe av besetningen fra Heimalanne’ og Yvonne Algrøy som et viktig kvinnelig innslag, her ble det allsang, klapping og humor. Det gikk i oselvar, sild og heimplass. Anne Hvidsten sang også en hyllest til hjemstedet sitt, Austrheim.

Bård Ose var konferansier, og han benyttet også anledningen til å sette sammen Sangvirkelaget, og de fremførte blant annet en versjon av Det sa presten ikkje noko om… med stor sjarme.

 

Medaasprisen ble innstiftet av Bergen Nord Kammerkor etter en ide av Per Jon Odeen og Bjørn Berentsen. Ivar Medaasprisen gis hvert år til en utøvende kunstner som i Ivar Medaas sin ånd tar utgangspunkt i lokale musikalske tradisjoner og bruker sin lokale dialekt.

Tidligere prisvinnere:
2000 Linda Fosse Hagen
2001 Linda Røyseth
2002 Sturla Eide Sundli
2003 Unni Løvlid
2004 ingen prisutdeling
2005 Odd Nordstoga
2006 Arne Bøe (og Heimalanne’)
2007 Jan Arvid Johansen
2008 Olav Stedje
2009 Øystein Sunde
2010 Helge Jordal

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s