Lørdag var det Liv i emigranthusa

Vestnorsk Utvandringssenter på Sletta på Radøy laget på lørdag 17. september til liv og røre i emigranthusene, eller snarere ved emigranthusene. Det var folk og aktiviteter i den lille nybyggerlandsbyen på Sletta.

Mest iøyenfallende da en kom til landsbyen, var tipien som sto ved husene, og indianderhøvdingens fjærpryd som flagret i luften. Ved teltet satt en indianderkledd mann og sydde vesker i skinn. Utenfor Town Hall var det nok en skinnkledd mann, dette var Flintsmeden Morten Kutschera som for anledningen laget indianderpiler, og lot barna forsøke å lage sine egne flintkniver.

Folk fikk også prøve seg å skyte med pil og bue, kaste øks mot blink, eller forsøke atl-atl, kastetre som sender lange piler eller spyd langt avgårde.

Inni husene var det mange dataskjermer som viste forskjellige filmer og gav inntrykk av indianere og nybyggerliv. I ett av husene ble det bakt lefse og flatbrød, mens skolestuen viste frem «min første skoledag», og publkum ble oppfordret til å dele skolens navn og årstall for når en startet.

Bak husene så vi at det samlet seg en del barn, og det viste seg å være GULLGRAVING. Her satt ivrige barn og gravde i et oppmerket felt, de fant små gullklumper. Dette var stas!

Fornøyde barn kunne dra hjem med selvlaget flintkniv, små «ekte» gullklumper og ikke minst, en fin opplevelse!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s