Stemningsrapport fra Bergenhusdagene 2011

Så var Bergenhusdagene 2011 over. I anledningen 750-årsjubileet for Håkonshallen hadde de slått på stortrommen når det gjaldt Bergenhusdagen. For mange var nok høydepunktet ridderturneringen som var begge dagene. Det er ikke ofte nå til dags at en kan se riddere turnere med hester her i landet. En gruppe som kaller seg Frilansene, og holder til på østlandet var invitert over for anledningen. De gjenskaper og levendegjør historien fra perioden 1397-1434, Kalmar unionen. Med seg hadde de syv hester, ridderen, væpnere og stort apparat av andre familier, støttespillere og andre som til sammen utgjorde en stor gruppe som hadde en egen leir på Bergenhus festning for anledningen Se mer om dem på www.frilansene.no 

I tillegg til ridderturnering var det  et lite middelaldermarked, aktiviteter for barn, som eventyrspill, skyting med pil og bue, prøve kastemaskin, historisk verksted, rebus, historiske opptrinn og fortellinger, omvisning, gjøglere og konserter. www.bymuseet.no

Her er en del bilder fra dagen:

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Riddere og hjelpere på arenaen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s