Opplev levendegjøring av hverdagsliv på Bogatunet

I en årrekke har skoleelever i Radøy hatt mulighet til å «leve» i Gamle dager på Bogatunet. Hvert år er det en ny skoleklasse fra en av skolene som klær seg opp i gammeldagse klær og Radøy sogelag stiller med kompetanse og viser og forteller om gamle gårdsgjøremål, mat og tradisjoner. Dette er en populært avbrekk i skolehverdagen og en aktivitet elevene ser frem til. Jeg har selv opplevd å kommer som gjest til gards, og ble godt tatt i mot, vist rundt og servert av elevene.

I år er det en skoleklasse fra Manger skule som er på Bogatunet og levendegjør hvordan familier levde på 1850-tallet. Elevene er kledd opp i gamaldagse klær og lager tradisjonskost. Eldre mennesker og tradisjonsbærere viser og forteller elevene om de tradisjonelle gjøremålene. Det blir omvisning på Bogatunet og servering av smaksprøver av tradisjonsmat.

Elevene tar i mot gjester tirsdag 30. august 10-14, onsdag 31. august 10-14 og torsdag 1. september 14-18

Gratis. Arrangør: Radøy kommune og Radøy sogelag

 Her er en kort reportasje jeg laget i 2006 etter beøket mitt på Boga: kystsogevekene.no/eldresider/documents/bogatunetlite.pdf

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s