Fra Ro-dag i Masfjorden

Søndag 14. august var det Ro-dag i Masfjorden. Da ble folk i alle aldre invitert til å komme seg ut på sjøen i båt for å ro. Tre båtbyggere med Hallgeir F. Bjørnevik i spissen hadde tatt turen fra Os for å ha rokativiteter, båtbygging og dessuten båtbyggingsprat med folk. Med seg hadde de tatt tre robåter, en masse materialer og emner til lekebåtbygging, verktøy og ikke minst kunnskap.

Her hadde folk anledning til å få seg en båtprat, ungene kunne boltre seg i båtbygging og de ferdige fartøyene kunne testes ut i en uformell konkurranse.

Det var også anledning til å ta Forbundet Kysten sin ferdighetsprøve Roknappen, hvor en både skulle kunne ro båten, gjøre enkel manøvrering, og dessuten lage knuter for å fortøye båten forsvarlig.

Det hadde også være en tilsvarende roaktivitetsdag helgen før, og det var svært populært, barna kom igjen for å bygge mer og flere båter. Å få boltre seg med verktøy, båter og sjø er en kjekk og viktig får å få gode relasjoner til kysten og til mestring.

Det var også gode muligheter for å kjøpe seg kaffe og kaker på kaien, og etter roaktivitetsdagen var over sto Revolver &  Bård Ose klar i Nothuset for å ha konsert.

Se gjerne mer om Masfjorden sjøbruks- og båtsamling

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s