Frå Kaidag! på Furneskaien i Gulen

Søndag 14. august tok vi turen til Gulen og til Furneskaien. Her var det kaidag med rekebord, aktiviteter og mye kjekt.

Rekebordet er bakgrunnen for arrangmentet som har vært med siden begynnelsen av Kystsogevekene. Dette området i Gulen er kjent for sine rekebåter og deilige reker. I dag er det dessverre bare en aktiv fiskebåt som fanger reker igjen.

På Kaidagen var det både stor og liten Eliasbåt til stede, dvs Redningsselskapet hadde med seg de små båtene til de minste barna, og de større fikk være med den ordenlig stor og kjapp Redningsskøyte utpå tur.

DS Oster kom med passasjerer fra Fonnes, som også fikk med seg deler av dette arrangmentet. På kaien sto noen båtmotorer fra Guttorm Storheim sin store motorsamling på Radøy. Det var kafe, utlodning, noen salgsboder og et lite loppemarked. Den gamle butikken på kaien har fått en egen lokalhistoriske samling og utstilling, og i et naust ble filmer om blant annet Rekefiske og om Bjørn West, vist med den splitter nye fremviseren.

I viken fikk barn og unge prøve seg på den nye og populære aktivteten Funball som har begynt å dukke opp på arrangement både ute og innendørs i bassenger. Det er artig og aktivt.

Et av dagens høydepunkt for de unge, var pallespringingskonkurransen, som ble behørig tatt tid på, og var delt opp i klasser etter alder. De yngste som vågde prøve, seg fikk alle medalje for innsatsen, mens i de eldre gruppene var det premier til de tre beste. Etter selve konkurransen pallene fylt opp av glade barn og unge som koste seg i sommerværet, og bare badet og hadde det kjekt ved sjøen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s