Kulturlandskap i Austevoll

På østsiden av Huftarøy, på vei fra Bekkjarvik til Storebø kom jeg over dette vakre kulturlandskapet. Austevoll er kjent for sine villsauer, og på Brekke bar markene tydelig preg av nitidig pleie og beite. Generasjoner før oss har folk lagt opp stein for stein for å få fine marker og rydde landskapet. Bakkemurer og planeringer, kanting av bekkefar og borger av rydningsstein. Fortsatt er landskapet i bruk og blir tatt vare på.

På denne tiden av året får villsauen beite på markene som nok er frodig grønne på sommeren. Litt sky, men likevel nysgjerrig løp villsauen på begge sider av veien. En ferist sørget for å holde holde sauene litt på plass.

Et slikt vakkert, stemningsfullt og velpleiet landskap forteller usagt mye historie, og måtte bare foreviges…

 

   

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s