Husflid og sløyd i Nordhordland

Nordhordland Husflidslag markete Norges Husflidslag sitt 100 årsjubileum med en utstilling, “100 år med handverk og husflid”.

Utstillingen inneholdt ting laget på sløyd – handarbeid de siste 100 år i skolen, samt utstilling av bunaddeler fra “nasjonalen” i 1910 frem til produksjon på P/L husflidstova Vev og Broderi.

Husflidens Hus i Hillesvåg er et nybygg som ble åpnet i fjor, og som ligger til med fin utstikt over Hillesvågen. Inni huset var det utstillt stort og smått av håndarbeid og sløyd, kister og skrin, småting i tre, og kjoler, puter og forklær fra forskjellige tider.

Nordhordland Husflidslag sine to undergrupper, Bunadsnemnda og Broderinemnda hadde også hver sin lille utstilling av ulike vakre håndlagede tekstilarbeid, bunadsliv og forkler, duker og småting.

De gjør et fantastisk og viktig arbeid med å samle inn, ta vare på og registrere gamle mønstre, broderi og drakter. Se mer om Nordhordland Husflidslag på deres egne sider.

Vi benyttet også anledningen når vi var i Hillesvåg å ta turen innom selve HIllesvåg ullvarefabrikk, et eldorado for ull- og garnelskere. For ivrige nålebindere som oss, er ullgarn av god kvalitet et krav, og her er et vrimmel av farger og kvaliteter å velge mellom. www.ull.no

Husflidens hus er et samarbeid mellom Hillesvåg ullvarefabrikk og Nordhordland Husflidslag. Dette er en fint utstillingslokale, men ikke minst også kurslokale.

Avisa Nordhordland skrev om utstillingen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s