Hanevikdagen på Askøy

Det var tett med folk på Hanevik på søndag. Publikum fikk være med på en tidsreise til Gamle dager da det viste seg å være et dåpsfølge som var på vei ned til den gamle dampskipskaien. Barn med dukkevogner, voksne med barnevogner, folk med veteransykler og løperhjul. Fremst i følget gikk et stolt «foreldrepar», med en «dåpsbarnet» i armene. Vel fremme på kaien fikk vi se en bryllupspyntet båt komme inn mot kaien, ombord var et lykkelig «brudepar», staset opp i gammel stil.

Hanevikdagen gjenskapte gamle dager og viste frem forbindelsen og kommunikasjonen over fjorden til Holsnøy. For det var til Meland kirke dåpsbarn og brudepar tok veien. De gamle forbindelsene ble også lagt vekt på i Erling Virkesdal sitt foredrag om eldre tid og kommunikasjoner i et fullsatt losjehus.

På kaien ble det servert lapskaus, vafler og kaffi. I naust og boder var det nye og gamle ting for salg, både til å spise, til å ha på seg, til pynt og til bruk. For barna var det lagt opp til jakt på sjørøverskatt, og på vågen skulle det være rokonkurranse.

Folket på Hanevik imponerte med stor dugnadsinnsats og engasjement, og laget et flott arrangement som gav publikum en fantastisk opplevelse i godværet. Hanevik velforening var arrangørar.

En artikkel i Askøyværingen i forkant av arrangementet forteller mer: www.askøyværingen.no/kultur/sondag-blir-det-historisk-sus-over-hanevik/

Kulturbåten ms Glesnes var leid inn for dagen og kom med passasjerer sjøveien fra Ask og fra Holmeknappen. Se mer om det i neste post.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s