Fra Hanevik til Holmeknappen med Kulturbåten MS Glesnes

Hanevik Velforening hadde leid inn kulturbåten MS Glesnes for dagen. Glesnes tok med seg folk fra Ask og fra Holmeknappen for å komme til og fra arrangementet på Hanevik. I løpet av degen var det også satt opp to turer over Herdlafjorden til Holmeknappen på Holsnøy i Meland kommune.

Arrangementskomiteen fortalte Askøyværeingen i en artikkel: I gamle dager fantes det jo ingen vei som knyttet bygden sammen med resten av øyen. Alt foregikk sjøveien eller til fots, og derfor hadde mange av bygdens innbyggere et større forhold til Holmeknappen i Meland kommune enn til Askøy. Skulle man gifte seg, begraves eller konfirmeres måtte man ta sjøveien over til Holmeknappen. Mange av forfedrene til folk i Hanevik ligger begravet på gravplassen ved Meland kirke.

Vi var med en av turene over fjorden til Holmeknappen. Her var det helgen før Kystsogedagane i Meland ble arrangert. Også under Kystsogedagane i Meland er det lagt opp til tur i Herdlafjorden. Hvert år går DS Oster etter en rute fra 1934 der hun passerer 11 gamle dampskipskaier på hver side av fjorden.

Holmeknappen som tidigere var en travel dampskipskai er i ferd med å våkne litt til liv igjen, ikke bare på Kystsogedagane. Her er det åpnet Knappen Handleri, Galleri Rustica har etablert seg her og har utstillinger året igjennom. Sjøbua og Holmestova som ligger like ovenfor kaien pleier også ha sommeråpent. Vi var i land en liten stund før turen gikk tilbake til Hanevik og Hanevikdagen.

Dersom en ønsker å ta turen til over fjorden til Holmeknappen fra Hanevik er det bare en kort tur, Glesnes brukte bare 20 minutter deilige minutter på sjøen.

Se mer om Kulturbåten MS Glesnes

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s