Sandviksdagene 4. og 5. september

Sandviksdagene gikk av stabelen denne helgen og det yrte av liv i hele bydelen. Vi var utover lørdagen, tok spaserturen gjennom Gamle Bergen for å gå bort til Sandviksboder kystkultursenter.

Underveis passerte vi Slippen, vi så det var litt aktivitet der og tok turen nedom. Jammen var vi glad for at vi gjorde det! Vi fikk oss en flott tur utpå sjøen med den lille Dampen, eller Dampungen som vi hørte de store dampåbene kalte den lille dorryen med dampmotor. Dampen er privateid og vi fikk lov å være med turen utpå sammen med noen andre tilfeldig forbipasserende og noen kjentsfolk av eieren. Kjempestas! Utrolig at det finnes slike folk som tar vare på gamle fartøy og gammel kunnskap som å håndtere en dampmotor.

Videre utover Sandviken passerte vi den gamle reperbanen og da vi kom til Museum Vest sine lokaler tok møtte vi på en kar som fortalte om vraking av tørrfisk. Inne i lokalet møtte vi på en entusiastisk frivillig som var tilknyttet Gunnar Mikkelsen sin motorsamling. Deler av hans samling med påhengster kunne vi også se utstilt i museet.

Ute på Sandviksboder Kystkultursenter var det også yrende liv. Lyder av båtmotorer, folk som pratet og hygget seg. Her fikk barn prøve å styre modellbåter, og det var smaksprøver på varmrøykt makrell. Taubåten Vulcanus lå til kais og inviterte ombord. Vikingskipet Haakon Haakonson med vikingmannskap tok folk med seg på et raskt tokt på fjorden. Bergen Kystlag sine båter lå var også sterkt tilstede.

Det var mange ting vi ikke rakk over, men vi hadde en flott dag, og det så det også ut som om alle de andre som fant veien til Sandviken også gjorde. Dersom ikke folk var her var det rikelig av annet å gjøre også, blant annet var det Marked i Bergen Kjøtt i Skuteviken, se mer her: www.ba.no/puls/article5280523.ece

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s