Forsvarets dag på Fjell festning

Søndag 29. august var Forsvarets dag, og det makerte Øygarden og Sotras Forsvarforening med å invitere til åpen dag på Fjell festning.

Kanontårnet på Fjell festning

Vi startet turen til Fjell festning alt på Tellevik skole, der vi parkerte bilen og tok veteranbuss opp til festningen. Alt nede ved avkjørselen til festningen fikk vi en følelse av arrangementet. Veteranbussen vår ble stoppet av et militærpoliti og vi sto og ventet der på en møtende veteranbuss, før vi ble trygt vist vei videre opp.

Historisk Militærkjøretøy Forening stilte ut

Det var mange blide mennesker  som hadde tatt turen ut i det fantastiske klarværet denne dagen, og det var mange som gikk langs veien både oppover og nedover.

Fantastisk skue vidt omkring, en skjønner den strategiske plasseringen av kanonen

Oppe på festningsområdet hadde Historisk Militærkjøretøy Forening stilt ut militærkjøretøy og knappetelt. Flere militærpoliti var til stede, det samme var en militær syketransportbil. Det ble også solgt militære effekter fra et telt som var satt opp på platået. Rong Brass band gav musikalsk bidrag på dagen.

Inne i Kanontårnet var det også mulig å få kjøpt både forfriskninger og litteratur, og det var mulighet for  å fåt guidet runde i anlegget under bakken.

Salg av militære effekter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s