Ta din åre fatt! på Radøy

Keipane kystlag i Sæbøvågen på Radøy er med på Forbundet Kysten sin kampanje Ta din åre fatt! og inviterte i går barn over 8 år til å komme å prøve sine roferdigheter. Onsdag 1. september er det mulighet for å prøve seg igjen.  

Ro i 8-tall rundt to blåser i Sæbøvågen

Oline på 11 år ville forsøkte seg på roknappen og fikk greie instruksjoner om oppgaven før vi la fra land i en flott seksæring, hun sto for roingen selv med ett av åreparene. Roknappen består av en test av ferdigheter som roing i 8-tall, skåting, å styre rett mot en blåse både med for- og akterstevn. Det er også en test i sikkerhet, hvordan oppfører man seg ombord, og dessuten å kunne belegge båten med et utvalg knuter. Til tross for at det var første gang ved årene aleine i en trebåt klarte Oline prøven! 

Kveldstur på stille sjøVevknute

 

Sæbøvågen ligger idyllisk til i en rolig våg og fisken vaket ivrig, og store stimer med småfisk svømte runder opp til kaien. Vi var heldig i går og hadde opplett og blikkstille sjø da vi var ute i den flotte seksæringen som kystlaget har til disposisjon.  

Ta din åre fatt!

Keipane Kystlag eret aktivt kystlag i tillegg til ny roknappøvelse 1. september inviterer de til Familiefiskekonkurranse. Her er programmet: 

Familiefiskekonkurranse

Søndag 5. september kl 12.00 -17.00

Slippen i Sæbøvågen

Keipane kystlag inviterer til fiskekonkurranser for heile familien. 

Kl 12-13 er det registrering, starten går presis kl 13.00. Fra kl 15.30 er det veiing og registrering av fangst. Premieutdeling for fiskekonkurransen og rebusen mellom kl 16-17.00 Premier for største fisk, minste fisk og mest fisk. Det blir også en rebuskonkurranse for barna og enkel kafé. 

Billett kr 50 for enkelperson og 100.- for familie. 

Slipen i Sæbøvågen
Keipane kystlag sin stolthet, en Penta-påhengs fra 1920-tallet

Én tanke om “Ta din åre fatt! på Radøy”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s