Fra konserten med Andrea Rice på Hordamuseet

Søndag 15. august spilte Andrea Rice og band på Hordamuseet med konserten Ireland’s No 1 Folk and Ballad. Andrea Rice har turnert i Norge i en årrekke med sitt irske reportoar som når rett i hjertet og ikke minst føttene til publikum.

Andrea Rice er opptatt av at konsertene blir holdt i lokaler med atmosfære, der hun og bandet kommer tett på publikum. Vi fikk en flott og livlig konsert ispedd korte historier om bakgrunnen for sangene. Det varierte fra ballader med harpe, til halsbrekkende fengende låter der Marc Haddoc tryllet frem de raskeste rytmer på mandolinen sin.

Det var dessverre ikke så mange som møtte frem, men de som kom fikk en flott opplevelse å ta med seg. Det hele ble avsluttet med en liten session der de spilte sanger på oppfordring, og avrundet med at publikum fikk prøve seg på en irsk dans.

Tøsdalsløa på Hordamuseet på Stend er for mange etterhvert kjent som selskapslokale som har huset både bryllup og fester, og ikke minst som kafe og aktivitetslokale for mange av museets egne arrangementer. Det var imidlertid første gang de skulle prøve løen også som konsertlokale. Vi får håpe det blir flere konserter i Tøsdalsløa med tiden.

Andrea Rice var på turne i Norge for ellevte året. Hun har også tidligere spilt under Kystsogevekene
Marc Haddoc var en kløpper på mandolin og banjo
Som en ekstra og overraskende godbit fikk vi også litt irsk dans fremført med stil av to norske jenter
Andrea trakterer også den tradisjonelle irske harpen, mens Fee Dobbin spilte kontrabass og borhan

Hør Andrea Rice og les mer på www.andreariceband.com

Hordamuseet en avdeling i Bymuseet i Bergen www.bymuseet.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s