Åpningsseremonien

 Nå er vi i gang!
Osterøy og Valestrand viste seg fra sin beste side under åpningsseremonien i går. Ole Bull sin hage og arenaen til spelet var en fantastisk ramme omkring den offisielle åpningen av Kystsogevekene 2010.   Ole Bull fikk naturlig nok en fremtredende rolle i programmet, og det moderne og det tradisjonelle ved Ole Bull og ved Kystsogevekene ble trukket frem i taler og dessuten i utvalg av musikk og artister.

Stortingsrepresentant Gjermund Hagesæter, som sto for den offisielle åpningen, holdt en fin og underholdende tale om tradisjon og utvikling, og om verdien av å fortiden for å kunne utvikle oss videre fremover. I tillegg til taler fra ordfører i Osterøy, Kari Foseid Aakre, fra styreleder i Stiftinga Kystsogevekene Bjørn Myhren og stortingsrepresentant og åpner Gjermund Hagesæter var det et musikalsk program sydd sammen av Kristoffer Foldøy på en glimrende måte.

Vi fikk høre både tradisjonell musikk ved spelemannsprisvinner Håkon Høgemo, klassisk musikk ved fiolinist i Harmonien Dag Ander Eriksen, som begge også spiller i spelet om Ole Bull. Av moderne musikk fikk vi høre en gruppe som kaller seg Sivvah, og som spiller litt fønky musikk, og mer tradisjonell dansemusikk Strilabandet. Det hele ble avrundet med Frida Sofies Husorkester som spilte musikk med tekst av Dar kjem dampen-forfatteren, og som i sin siste låt oppfordret folk til å bevege seg med på sangen Kumbia for stive hofter. Hele dette seremonien hadde en varme og et lunt preg som alle de fremmøtte satte stor pris på.

Ordfører Kari Foseid Aakre ønskte velkommen til Osterøy
Dag Anders Eriksen sto for det klassiske innslaget

Sivvah var fønky og moderne
Strilabandet var uhøytidlige og tradisjonelle, ekte striler
Frida Sofies Husorkester avrundet det hele på en varm måte
Publikum hadde fått servert en fin og god opplevelse fra Osterøy
Stortingsrepresentant Gjermund Hagesæter sto for åpningen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s